fredag 5 oktober 2012

En dag kvar till den öppna utgrävningsdagen

Nu är det endast en dag kvar till den öppna utgrävningsdagen i Skrea Kyrkebjär. Den senaste tidens regnande har gjort att utgrävningsplatsen och vägen som leder till den är mycket blöt, så stövlar är ett måste! Ta gärna med sittunderlag om du vill gräva för det är som sagt rejält blött på utgrävningsplatsen.
Det är drop in, kom när du vill och stanna så länge du har lust. Gräv, diskutera arkeologi och kulturarv och lär dig mer om vad som kommit fram på utgrävningsplatsen.Varje heltimme ger vi en kortare visning av utgrävningsplatsen. Mellan klockan 13.00 och 16.00 finns representanter från Skrea Hembygdsförbund på platsen och berättar om sitt arbete och som vet det mesta om sin hembygd.
Dagen arrangeras i samarbete med Länsstyrelsen i Hallands län och Skrea Hembygdsförening.

Tid: 10.00 – 16.00 lördagen den 6 oktober 2012.
Plats: Utgrävningsplatsen vid Skrea Kyrkebjär (markerad med röd stjärna i kartan nedan).
Medtag: Ta gärna med grävslev (liten murslev), liten spade, spann och sittunderlag!  Matsäck om du vill stanna en längre stund och kläder efter väder samt stövlar.
Utgrävningsplatsen ligger ca 200 meter norr om Skrea kyrka.
Vägbeskrivning: Kör mot Skrea kyrka. Det finns två bra parkeringsplatser (markerade med P i kartan nedan), vid Skrea kyrka eller vid den nybyggda förskolan som ligger precis efter att man svängt av gamla E6. Sedan går du vägen väster om den nybyggda förskolan. Håll utkik efter Kulturmiljö Hallands flagga, snitslar och skylt. Vi ber er att inte gena över tomterna söder om utgrävningsplatsen utan följa vägen, som efter vår grå bod och blå container, övergår till en skogsväg som leder till utgrävningsplatsen.

Kontaktperson: Stina Tegnhed Kulturmiljö Halland 072-2290722

VÄLKOMMEN!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.