tisdag 30 oktober 2012

Öppen utgrävningsdag i Skrea

Lördagen den 6 oktober var det äntligen dags för den öppna grävdagen i Skrea. Vi var fyra lite nervösa och mycket förväntansfulla arkeologer som begav oss till utgrävningsplatsen på lördagmorgonen. Hur skulle det gå?
Resultatet var över vår förväntan. Ett 70-tal personer kom och gick under dagen. Vissa stannade hela dagen medan andra stannade på en visning och efterföljande samtal och diskussion. En hel del av de arkeologiska lämningar som vi inte hunnit med att undersöka grävdes nu ut. Några nya fynd såg dagens ljus. Närboende förmedlade sina tankar och minnen av platsen. Metallfynd som annars lyst med sin frånvaro under undersökningen hittades. För oss arkeologer var dagen mycket värdefull  i och med att vi fick pröva på att bjuda in allmänheten att gräva och fundera kring resultaten av den undersökta fornlämningen. Även upplägget med visningar av utgrävningsplatsen varje timme gjorde att visningsgruppen blev mindre och mer "intim" och öppnade upp för frågor och diskussioner.
Vi kommer att skriva mer i bloggen om de fynd som påträffades under den öppna arkeologidagen i Skrea. Fältsäsongen pågår fortfarande så vi har inte hunnit tvätta och titta närmare på fyndmaterialet. Men det kommer.
Vi arkeologer tackar alla som kom och besökte den öppna grävdagen! Det var fantastiskt roligt! Det var fyra mycket trötta men nöjda arkeolger som åkte hem med den samstämmiga uppfattningen att det här måste vi absolut göra om på någon annan utgrävning!
STORT TACK!3 kommentarer:

 1. Hej!
  Har ni grävt färdigt i Skrea? Hade ingen aning om att det hände så spännande saker här i Falkenberg!
  När är nästa event?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undersökningen i Skrea är färdig. Håll utkik här på bloggen efter kommande evenemang!

   Radera
 2. Tack for en intressant dag...nåt svar på testet av metallformålen,ja om dom har blivit testad nå?

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.