tisdag 13 november 2012

För fåglarna

Olika dagar olika uppdrag. Kanske är det sådan omväxling som gör livet som arkeolog trevligt, stimulerande och intressant.

Härom dagen var jag ute på ett uppdrag som jag tyckte var lite extra roligt. Ja inte själva arkeologin kanske utan syftet med projekteringen. Den handlade nämligen om att omvandla ca 4 hektar relativt blöt fd åkermark till en fågelsjö. På panoramat ovan har jag markerat ungefär hur sjöns utsträckning kommer att te sig när den är klar. Jag hyser inga tvivel om att sjön kommer att vara en attraktiv plats för fåglar, vi såg ständigt såväl vadare som gäss när vi utredde området.

Och arkeologin då? Jo, den klarade vi av på två dagar och hittade ingenting vilket gör att arbetet med fågelsjön kan starta omedelbart och förhoppningsvis klaras av fram till fåglarnas vårflytt. Det enda problemet är att det kommer att ta ett tag att få dammen tåt då materialet i princip uteslutande utgjordes av sand....

1 kommentar:

  1. Vällovligt att tänka på fåglarna och anlägga en fågelsjö. Sådana platser kan ju ibland också ge bra arkeologi såsom t ex arbetena med att höja Hornborgasjön i Västergötland där ju en del intressanta stenåldersboplatser påträffades.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.