måndag 15 augusti 2011

40 mm regn blir mycket vatten i ett schakt

SvD:
Regnvädret som drog in över Västsverige i går söndag medförde stora problem under kvällen med översvämmade källare och avstängda vägar. Värst var problemen i Göteborg och norra Halland. Räddningstjänsten fick undsätta några bilister som fastnat i vattenmassor och E6 fick stängas av för södergående trafik vid Kållered.
Aftonbladet:
Enligt räddningstjänsten är Kungsbacka mest utsatt. Bland annat har Varlaskolan drabbats av översvämning.
Jotack, nog märkte vi det. Vi försöker trots allt bedriva arkeologi i just Kungsbacka... Vi undersöker en boplats (snart två) i Tölö (Raä 130 & 217). Boplatser som är betydligt bättre placerad än moderna villor med nergrävda källare på låglänta leråkrar.

De stängda vägarna i storgöteborg märkte vi definitivt av. Två nya medarbetare skulle börja idag, de blev kraftigt försenade.

Hur som helst nu är vi fulltaliga på grävningen. Personalen utgörs i dagsläget av: Anders K, Björn B, Ida F, Leif (undertecknad, tillika ansvarig), Mats N och Ola (denna vecka föräldraledig, ersätts av Stina T respektive Anders H). Ett bra gäng som nog kommer att få ordning på det hela.

Regnkaos och översvämmade schakt till trotts!

1 kommentar:

  1. Även vi i Halmstad märkte av era problem när vi idag startade upp undersökningarna (för fjärrkyla) i centrala Halmstad. Såväl projektledaren som konservatorn kom drygt en timme för sent efter att ha blivit stående i köer på E6:an i södra Göteborg.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.