tisdag 15 december 2015

Boksläpp - Vår by Broktorp
En arkeologisk undersökning i några smala schakt i Brogatan, Klammerdammsgatan och Storgatan i Halmstad sensommaren och hösten 2011 ledde fram till nya kunskaper om stadens äldsta historia. Dessa nya kunskaper och andra intressanta infallsvinklar på stadens tidigaste historia när den växer fram på en långsträckt sandbank på västra sidan Nissan, har sammanställts i en ny bok – Vår by Broktorp.

Resultaten från utgrävningen 2011 har använts som utgångspunkt för att berätta om Halmstad vid Broktorp, den stad som först omnämndes år 1322 och som finns kvar än idag. De olika texterna går från det stora till detaljer, från en sammanfattning av stadens historia från grundandet fram till stadsbranden år 1619 till en studie av ölbryggning på en tomt under 1300-talets slut och 1400-talets första halva.

Bokens redaktör är Mattias Öbrink och även Ivan Balic, Torbjörn Brorsson och Jens Heimdahl har bidragit med texter. Undersökningen som utfördes 2011 inför att Halmstad Energi och Miljö AB (HEM) byggde nya ledningar för fjärrkyla genom centrala Halmstad, var ett samarbete mellan flera arkeologiska institutioner och medverkande arkeologer från Kulturmiljö Halland, Kulturen i Lund, Statens historiska museer arkeologerna och Bohusläns museum. 

Boken finns att köpa i bokhandlarna i Halmstad, eller beställas från oss på Kulturmiljö Halland på telefonnummer 035-192600 eller via e-post kansli@kulturmiljohalland.se  Vårt pris är 200 kronor inklusive moms men frakt tillkommer.  
För att läsa mer om resultaten från undersökningen 2011 se tidigare inlägg här på bloggen1 kommentar:

 1. BÄSTA ONLINE KÄRLIGHET SPELL CASTER ATT FÅ DITT EX KÄRLIGHET, HUSBAND, Hustru, GIRLFRIEND ELLER BOYFRIEND TILLBAKA. LÄGG HAMMA PÅ WHATSAPP: +2349083639501
   -Mail- blackmagicsolutions95@gmail.com
  Hej alla Am Christian Hofman, kommer från USA. Jag arbetar för Apache Corporations international, jag träffade Baba Nosa på min resa till Afrika, jag åkte dit för ett avtal Förhandlingar och jag tappade för ett annat företag, jag var ödmjuk och trasig och för bara några månader sedan hade jag just varit skild, min fru lämnade med mina barn och det här jobbet var min väg tillbaka till ett bra liv och att få min familj tillbaka. Efter mitt samråd med Baba Nosa utförde han en trollformel för mig och jag fick kontraktet och några månader senare återvände min fru och barn till mig och jag var allt skyldigt till Baba Nosa spirituella besvärjelser och krafter. Jag är en vittnesbörd om baba Nosa, en andlig far till många stora män. för något av dina andliga problem och det kommer att lösas. Han kan göra dig rik utan blodritualer, ta tillbaka din ex_hus, ex_ fru, ex _ pojkvän eller flickvän endast om du kan sms eller WhatsApp på +2349083639501
  om du har problem med följande ?;
  (1) Om du vill att din ex ska vara tillbaka.
  (2) om du alltid har dåliga drömmar eller har sex på en dröm.
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Om du behöver kraften för att vinna ett rättsfall
  (5) Någon form av stava
  (7) Kommande tontrycket
  (8) Skyddsring
  (9) Resesuccesring
  (10) Andlig kraft för Guds män
  (11) Bind din man / hustru till dig själv för alltid ensam
  (12) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig. (13) Om du vill ha ett barn.
  (14) Du vill bli rik utan blodritualer. (15) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (16) Örtvård
  (17) Om du inte kan tillgodose din hustrus sexuella lust. på grund av dålig erektion.
  (18) Om du har en HIV-AID-sjukdom och makt för att bota cancerproblem, ring Baba Nosa på +2349083639501
  TRADITIONELL LÄKEMEDEL Ört- och infödda läkare. Kontorsadress nr 20 elfenbensfält, Ife Osun delstat ... k

  SvaraRadera